Banca Transilvania deja virează banii direct în cont. Românii care îi primesc chiar acum
Banca Transilvania a venit cu un anunț nemaipomenit pe final de lună. Zeci de mii de români au așteptat vestea aceasta toată toamna.
Banca a anunțat că face primele plăţi pentru microîntreprinderile, PFA-urile şi ONG-urile din programul de microgranturi pentru capital de lucru. Data limitată pe care a dat-o Banca Transilvania a fost finalul acestei săptămâni.
Vorbim aici de 31.250 de firme din cele 51.500 înscrise în programul de microgranturi, Măsura 1 şi 2. Reprezintă circa 60% din total și sunt entitățile care au ales Banca Transilvania pentru acest program.
Banca a alocat resurse pentru a asigura derularea rapidă a programului, iar banii vor ajunge cât mai repede la antreprenorii eligibili. În perioada următoare, banca va lua legătura cu firmele beneficiare pentru deschidere de cont şi activarea produselor şi serviciilor Băncii Transilvania.
Ce trebuie să știe cei care au aplicat la Banca Transilvania?
Antreprenorii care au trecut de această probă vor primi banii de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în maximum șapte zile. Trebuie reținut și că toate tranzacţiile din subcontul de grant BT sunt gratuite.
Pentru firmele care au ales să beneficieze de granturi pe Măsura 3, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, Banca Transilvania este pregătită să ofere credite-punte şi, după caz, credite pentru cofinanţare.
Trebuie menționat și că programul este iniţiat de Ministerul Economiei. E destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.
Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.
Granturile pentru capital de lucru au o alocare de 350 de milioane de euro și finanțare pentru fiecare beneficiar este între 5.000 și 150.000 de euro, în funcție de cifra de afaceri de anul trecut. Sumele sunt destinate finanțării activității și firmele beneficiare trebuie să fie din rândul celor afectate de pandemia COVID-19, cum ar fi cele din industria horeca sau transporturi.